Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Medigen darovao Martu besplatnim čuvanjem matičnih ćelija

05 April 2017
Medigen čuvanje matičnih ćelija

Medigen, Udruženje žena „Naša Aska“ i Gradska opština Stari grad organizovali su 31. marta 2017. besplatnu školu za trudnice na kojoj je jedna od polaznica Marta Rokvić dobila vrednu nagradu – besplatno čuvanje matičnih ćelija.

“Imam 41 godinu, ovo mi je prva trudnoća i u potpunom sam šoku jer mislim da mi je ovo i prva nagrada koju sam dobila u životu”, rekla je uzbuđena Marta, nakon što je njeno ime iz kutije sa imenima svih učesnica škole izvukla novinarka Jelena Obućina.

“Nekoliko sekundi pre nego što su me prozvali sam zvala muža na telefon, a kada sam čula moje ime bila sam toliko uzbuđena, da nisam uspela da mu javim zašto sam prekinula vezu. Ovo je jako koristan poklon kao i cela radionica gde sam dobila informacije na koje mi niko pre nije ukazao. Recimo, saznala sam zbog toga što imam dioptriju, pre porođaja treba da posetim oftalmologa. Beskrajno sam zahvalna”, rekla je buduća mama Marta.

Njoj je uručen poseban set Future Health banke matičnih ćelija u kom se nalazi sve što je potrebno za prikupljanje uzorka krvi iz pupčanika, koji će Marta poneti sa sobom na porođaj.

Nakon što lekari prikupe uzorak, njega će preuzeti Medigen i poslati ga u neku od Future Health banku – onu u Velikoj Britaniji ili onu u Švajcarskoj.

Marta će 30 dana nakon što matične ćelije stignu u banku, dobiti sertifikat sa tačnim brojem matičnih ćelija iz krvi pupčanika njene bebe.

Future Health banka matičnih ćelija predstavlja najveću banku u Velikoj Britaniji sa preko 125 000 obrađenih i sačuvanih uzoraka matičnih ćelija i najakreditovanija je banka te vrste u svetu. Za čuvanje matičnih ćelija u Future Health banci se odlučilo preko 75 000 porodica iz 75 različitih zemalja. 

Ova banka prema važećim preporukama dobre medicinske prakse isključivo čuva matične ćelije koje su u prethodnom postupku prošle kroz proces izdvajanja matičnih ćelija. Jedinice pune krvi iz pupčanika su komplikovanije za primenu u terapiji matičnim ćelijama.

Medigen pokriva sve troškove transporta i čuvanja matičnih ćelija Martine bebe u Future Health banci.

Od srca joj čestitamo!