Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Zašto je “Livia” sinonim za bezbrižnu trudnoću

06 Jul 2017
Zašto je Livia sinonim za bezbrižnu trudnoću

Zašto bi trebalo da se odlučite za naš neinvanzivni prenatalni test Livia?

Pre svega, od sada možete da uradite LIVIA BASIC prenatalni test po ceni već od 499 evra. Drugi je taj što su od nedavno dostupni NAJKOMPLETNIJI prenatalni testovi na tržištu LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES i LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES PLUS.

Treći razlog je taj što ćete samo kod nas dobiti stručno tumačenje rezultata testa od strane genetičara i to POTPUNO BESPLATNO. Takođe, genetičar će biti uvek tu za vas da vam razjasni nedoumice kada je reč o genetskom zdravlju vaše bebe tokom cele trudnoće, što ne nudi nijedna druga firma na tržištu.

Ništa manje važan razlog da odaberete Livia prenatalni test je taj što su se za njega odlučile mnoge buduće mame, među kojima i poznata “Praktična žena”, Nataša Pavlović koja je posle testiranja mogla da uživa u bezbrižnoj trudnoći i nedavno rodila zdravog dečaka.

Višestruko pouzdani Livia prenatalni test ne uključuje nikakve invanzivne procedure. Za ovaj test, potrebno je samo 10 ml krvi majke, a možete ga uraditi već od 10. nedelje trudnoće.

Ljudske ćelije normalno sadrže 46 hromozoma raspoređenih u 23 para. Nepravilnosti u broju hromozoma (pojava hromozoma u višku i manjku) mogu da dovedu do razvoja sindroma koji se manifestuju smanjenom mentalnom sposobnošću (smanjen IQ) karakterističnom fizionomijom i poremećajima u razvoju tkiva i organa ploda.

Sve verzije Livia prenatalnog testa otkrivaju trizomije  21, 18. i 13. hromozoma (Daunov, Edvardsov i Patauov sindrom) kao i nepravilnosti polnih hromozoma. One otkrivaju i pol bebe, kao i prisustvo Y hromozoma u slučaju blizanačkih trudnoća. LIVIA BASIC i LIVIA TEST BLIZANCI koštaju 499 evra!

LIVIA TEST PLUS, pored sve ga što može LIVIA BASIC, otkriva i mikrodelecione sindrome i trizomije 9. i 16. hromozoma.

Međutim, NAJKOMPLETNIJI LIVIA TEST NA TRŽIŠTU, LIVIA ALL CHROMOSOMES pored toga, omogućava otkrivanje SVIH trizomija (1-22) i nepravilnosti polnih hromozoma, dok LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES PLUS uz sve to otkriva i mikrodelecione sindrome. Oni koštaju 699, odnosno 799 evra.

Kome je prenatalni test Livia namenjen?

  • Svim trudnicama koje žele da budu sigurne da njihova beba nema neku od hromozomskih nepravilnosti
  • Trudnicama koje su dobile loš nalaz dabl i tripl testa ili ultrazvuka u prvom i drugom trimestru
  • Budućim mamama koje su začele vantelesnom oplodnjom
  • Ženama koje nose rizik godina
  • Trudnicama koje imaju ličnu ili porodičnu istoriju nekog genetičkog poremećaja

Rezultate Livia prenatalnog testa dobijate za 10 dana od dana testiranja. Naš tim stručnjaka koga čine ginekolog i genetičar vam je sve vreme na raspolaganju u toku prenatalnog testiranja. Nakon prijema rezultata prenatalnog testa, kontaktiraće vas radi tumačenja nalaza, nakon čega trudnica nastavlja bezbrižno svoju trudnoću.

Najbolji način da se oslobodite straha i bezbrižno uživate u ostatku trudnoće je da se prijavite za BESPLATNO genetsko savetovanje kod naše genetičarke Milice Filipović Stanković, koja će vam detaljno objasniti sve što treba da znate o prenatalnom testiranju, rizicima amniocenteze i prednostima neinvanzivnih prenatalnih testova, kakva je Livia.

Na ovom linku (http://www.medigen.rs/pozovite-geneticara) možete se prijaviti za razgovor s Milicom i saznati sve o LIVIA prenatalnom testu.