Telefon: +381 11 303 7000; +381 11 440 9982

Radno vreme: Radnim danima od 09:00h do 19:00h

Prenatalni test Livia all chromosomes

LIVIA prenatalni test ALL CHROMOSOMES je najsavremeni prenatalni test koji je razvila Illumina laboratorija u Americi.

Sa LIVIA prenatalnim testom ALL CHROMOSOMES stiče se uvid u sve hromozome (1-22,X,Y) čime lekari dobijaju više informacija o  hromozomima,, za razliku od mogućnosti dosadašnjih neinvazivnih prenatalnih testova.

Zahvaljujući LIVIA prenatalnom testu ALL CHROMOSOMES dobijaju se informacije o retkim trizomijama/monozomijama koje mogu da se dese, pogotovo ukoliko nalaz ultrazvuka ukazuje na neku abnormalnost.

Livia prenatalni test ALL CHROMOSOMES preporučuje se svim trudnicama koje žele da izbegnu rizik od pobačaja ili oštećenja ploda koji je povezan sa invazivnim dijagnostičkim metodama (biopsija horionskih resica, amniocenteza, kordocenteza).

Klinički značaj retkih hromozomskih poremećaja varira i u velikoj meri zavisi od toga da li je nepravilnost prisutna u svim ćelijama ili samo određenim, kao i od toga na kom hromozomu se javila nepravilnost. Iz pomenutih razloga izuzetno je važno da u proces prenatalnog testiranja i tumačenja pristiglih nalaza budu uključeni i ginekolog i genetičar.

Prilikom donošenja odluke o odabiru testa svaka trudnica bi trebalo da se posavetuje sa svojim ginekologom ili genetičarem. Konsultacije sa stručnim licima su posebno važne u slučaju pozitivnog nalaza prenatalnog testa kako bi se obezbedilo adekvatno sprovođenje daljih analiza i kako bi se svakoj trudnici pružila adekvatna medicinska podrška.

LIVIA prenatalni test i naša stručna podrška je pravi izbor za roditelje koji žele da se opuste i uživaju u trudnoći.