Telefon: +381 11 303 7000; +381 11 440 9982

Radno vreme: Radnim danima od 09:00h do 19:00h

Besplatno genetičko savetovalište

PRIJAVA ZA BESPLATNO GENETIČKO SAVETOVALIŠTE

Dodaj Ukoliko imate nalaze koje smatrate važnim (dabl test,izveštaj lekara, itd.), možete da ih priložite ovde.
* Maksimalna dozvoljena veličina fajla je 2MB.

4e01c8a

Genetičko savetovalište je proces u kome pojedinac ili članovi porodice dobijaju mišljenje i informacije o naslednim obojenjima ili drugim genetičkim poremećajima od strane stručnog lica u cilju ostvarivanja zdravog potomstva. Cilj genetičkog savetovališta je da se napravi stručna genetička procena na osnovu koje će se roditelji posavetovati o različitim reproduktivnim mogućnostima koji se donose na osnovu anamneze i dosadašnjih rezultata koji su vezani za njihovu trudnoću ili planiranje porodice.

Odluka da se podvrgnete prenatalnom genetičkom testiranju (invazivnom ili neinvazivnom) trebalo bi da bude donešena u skladu sa dosadašnjim tokom trudnoće (ultrazvučnim nalazom, dabl ili tripl testom, istorijom prethodnih trudnoća ukoliko postoje, porodičnom istorijom nekih genetičkih oboljenja, anksioznost majke u trudnoći), uz pomoć ginekologa i genetičara.

Genetičko savetovalište je proces u kome treba da dobijete informacije o vrstama testova koji postoje i mišljenje o vrsti testa kome  treba da se podvrgnete: neinvazivnom prenatalnom testu, amniocentezi ili kompleksnijoj analizi iz amnionske tečnosti (molekularni kariotip).

Za više informacija i stručno mišljenje kontaktirajte našeg genetičara putem telefona ili email adrese:

Milica Filipović Stanković, genetičar

milica.filipovic@medigen.rs

+381 60 35 77 503