Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Genetičko savetovalište

Genetičko savetovalište je proces u kome treba da dobijete informacije o vrstama testova koje postoje i mišljenje stručnjaka o vrsti testa kojoj treba da se podvrgnete. Popunite formu ispod i prijavite se za besplatno genetičko savetovalište.

Ime *
Prezime *
Email *
Telefon *
Nedelja trudnoće *
Vaša poruka *

Ukoliko imate nalaze koje smatrate važnim (dabl test, izveštaj lekara, itd.), možete da ih priložite odvde.

Dozvoljeni tipovi fajlova: jpg, jpeg, png, pdf

Pre nego što pošaljete prijavu, molimo vas da čekirate formu ispod za prevenciju neželjene pošte.

O genetičkom savetovalištu

Genetičko savetovalište je proces u kome pojedinac ili članovi porodice dobijaju mišljenje i informacije o naslednim oboljenjima i drugim genetičkim poremećajima od strane stručnog lica u cilju ostvarivanja zdravog potomstva. Cilj genetičkog savetovališta je da se napravi stručna genetička procena na osnovu koje će se roditelj posavetovati o različitim reproduktivnim mogućnostima koji se donose na osnovu anamneze i dosadašnjih rezultata koji su vezani za njihovu trudnoću ili planiranje porodice.

Odluka da se podvrgnete prenatalnom genetičkom testiranju (invazivnom ili neinvazivnom) trebalo bi da bude donešena u skladu sa dosadašnjim tokom trudnoće: ultrazvučnim nalazom, dabl ili tripl testom, istorijom prethodnih trudnoća ukoliko postoje, porodičnom istorijom nekih genetičkih oboljenja ili anksioznošću majke u trudnoći), a sve uz pomoć ginekologa i genetičara.

Genetičko savetovalište je proces u kome treba da dobijete informacije o vrstama testova koje postoje i mišljenje o vrsti testa kojoj Vi treba da se podvrgnete: neinvazivnom prenatalnom testu, amniocentezi ili kompleksnoj analizi iz amnionske tečnosti (molekularni kariotip).

Za više informacija i stručno mišljenje kontaktirajte nas putem telefona ili email adrese:

 

Telefon & Email