Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

O nama

21. vek je era velikog napretka u oblasti medicine. Prateći savremena dostignuća MediGen d.o.o. ima za cilj da, kroz saradnju sa visokokvalitetnim laboratorijama u Evropi i svetu, učini dostupnim tržištu Srbije najnovija dostignuća iz oblasti prenatalnog i postnatalnog genetičkog testiranja i čuvanja matičnih ćelija.

MediGen d.o.o osnovan je sa ciljem da pruži najmodernije medicinske usluge iz oblasti genetičkih testova i čuvanja matičnih ćelija kroz saradnju sa renomiranim svetskim laboratorijama.

MediGen d.o.o je tvorac i vlasnik brenda Livia prenatalni test koji se izvodi iz krvi majke u okviru prenatalnog genetičkog skrininga trudnoće od 2016. godine. MediGen d.o.o je i ovlašćeni zastupnik laboratorija i biobanaka: Blueprint Genetics (BpG) laboratorije za dijagnostičke genetičke testove u oblasti naslednih bolesti, DDC laboratorije za prenatalni test za utvrđivanje očinstva, test očinstva i test srodstva, Future Health Biobanke, privatne banke za čuvanje matičnih ćelija

Pružanje usluge neinvazivnog prenatalnog genetičkog testiranja, predstavlja najmoderniju medicinsku uslugu koja je dostupna budućim roditeljima i koja ima za cilj da im pomogne da ostvare zdravo potomstvo bez ikakvih rizika po trudnoću. 

Zahvaljujući Livia prenatalnim genetičkim testovima iz krvi majke možete saznati već u ranoj trudnoći da li vaša beba ima neki od najčešćih sindroma (Daun, Edvards ili Di Džordž sindrom, sindrome promena u broju polnih hromozoma, mikrodelecione sindrome ili neki od ređih hromozomskih nepravilnosti) kao i pol bebe ukoliko želite i to već u prvom trimestru. Livia neinvazivni prenatalni test je dostupan u privatnim laboratorijama kao zasebna medicinska usluga i više informacija o testu možete dobiti od pozivom našeg call centra 011 440 99 80.

Prenatalnim genetičkim testom iz amnionske tečnosti (molekularni kariotip) pored konvencionalnog kariotipa može testirati i 512 genetičkih poremećaja (mikrodelecija), koji daju ozbiljnu kliničku slik, kao i mutacije ne genima za cističnu fibrozu i spinalnu mišićnu atrofiju. Ova metoda predstavlja revoluciju u prenatalnoj dijagnostici i pomaže u detektovanju mnogih sindroma koji se često ne mogu otkriti ultrazvučnim pregledom, biopsijom horionskih čupica, amnio- ili kordocentezom - uobičajenim dijagnostičkim metodama u trudnoći. 

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji pomoću koje se slobodna DNK bebe izoluje iz majčine krvi, prenatalnim testom za utvrđivanje očinstva na neinvazivan način dobijate brz i precizan odgovor na ovo veoma važno pitanje, pre rođenja deteta. 

Nakon rođenja moguće je uraditi analizu utvrđivanja očinstva na osnovu DNK profila dobijenih iz briseva sluznice usne duplje deteta i navodnog oca. Slično, na osnovu DNK profila može se utvrditi verovatnoća srodnosti braće i sestara, baba i deda ili drugih srodnika u drugom ili trećem stepenu.

Ukoliko se odlučite na čuvanje matičnih ćelija Vaše bebe u renomiranoj engleskoj banci matičnih ćelija Future Health Biobank i time detetu obezbedite mogućnost korišćenja matičnih ćelija za eventualno lečenje u budućnosti, naš tim će vas sprovesti kroz proces brzo, jednostavno i kvalitetno.

Kroz saradnju sa svim porodilištima u Srbiji i bankom matičnih ćelija u Engleskoj i Švajcarskoj, medicinska usluga uzimanja, izdvajanja i čuvanja matičnih ćelija će Vam biti pružena po najvišim standardima.

MediGen d.o.o čini tim ljudi koji će Vam obezbediti vrhunsku medicinsku uslugu iz oblasti prenatalnih genetičkih testova i čuvanja matičnih ćelija.

Kod nas ćete dobiti sve relevantne informacije i odgovore na pitanja u vezi sa genetičkim testovima i čuvanjem matičnih ćelija, kako biste blagovremeno mogli da donesete odluku u vezi sa sadašnjim i budućim zdravljem vaše bebe.

Otvoreni smo radnim danima od 9h-17h kada nas možete kontaktirati i doći u naše prostorije.

Putem e-mail adrese možete poslati upit u vezi sa genetičkim testovima i čuvanjem matičnih ćelija 24h, 7 dana u nedelji i odgovor ćete dobiti u roku od 24h.

MediGen d.o.o  će se potruditi da kroz saradnju sa renomiranim ginekolozima i genetičkim savetovalištem, u svakom trenutku obezbedi relevantne stručne savete, a prilikom testiranja kvalitetnu medicinsku uslugu u laboratorijama saradnicama.

Naši stručni saradnici će Vam dati neophodne savete o navedenim medicinskim uslugama, kako bi Vam pomogli da ostvarite zdravo potomstvo.

21. vek je era velikog napretka u oblasti medicine. Prateći savremena dostignuća MediGen d.o.o. ima za cilj da, kroz saradnju sa visokokvalitetnim laboratorijama u Evropi i svetu, učini dostupnim tržištu Srbije najnovija dostignuća iz oblasti prenatalnog i postnatalnog genetičkog testiranja i čuvanja matičnih ćelija.

Kroz konstantne edukacije i posete svetskim kongresima, posvećeni smo praćenju novina iz prenatalne dijagnostike, ginekologije i lečenju matičnim ćelijama.

Kvalitet usluge nam je na prvom mestu kao i potpuna posvećenost i podrška pacijentu.

U tome su nam glavni oslonac naši stručni saradnici, tim iskusnih ginekologa, pedijatara, genetičara. Zahvaljujući saradnji sa njima, u mogućnosti smo da Vam pružimo i stručne savete koji su neophodni prilikom donošenja odluka koje se tiču zdravlja Vašeg potomstva.

Vaš MediGen tim