Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Prenatalni test za utvrđivanje očinstva

Neinvanzivni test za utvrđivanje očinstva

Našem testu možete verovati

Medigen prenatalni neinvazivni test za utvrđivanje očinstva predstavlja najsavremeniji način otkrivanja oca deteta pre samog rođenja. Uzimanjem uzorka majčine krvi i bukalnog brisa potencijalnog oca, se na neinvazivan način, bezbedan način dolazi do odgovora da li je testirana osoba otac ili nije sa preciznošću od 99,9%!

Zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji  prenatalnim testom za utvrđivanje očinstva na bezbedan način dobijate brz i precizan odgovor na ovo veoma važno pitanje, pre rođenja deteta.


MediGen prenatalno testiranje za utvrđivanje očinstva je potpuno bezbedan i bezbolan proces uz najviši nivo privatnosti

  • UZORKOVANJE - U dogovorenom terminu vršimo prikupljanje uzoraka - 2 epruvete venske krvi majke i 4 bukalna brisa navodnog oca (bris unutrašnje strane obraza).
  • REZULTAT TESTA - Rezultat testa se dobija za 10-14 dana i izveštava se u formi "testirani muškarac je ili nije isključen kao biološki otac. Verovatnoća očinstva iskazana na testu može biti 99,9% ili 0%.
  • IZDAVANJE REZULTATA - Tokom zakazanog termina za testiranje obaveštavate nas na koji način i kome želite da dostavimo rezultat. Te instrukcije se najstrožije poštuju i prate u momentu izdravanja nalaza. Ukoliko želite da treća osoba preuzme test umesto vas, moguće je, ali nam je potrebna vaša saglasnost pre toga.
  • ANONIMNOST - Vaši podaci mogu biti potpuno anonimni ili stajati na uzorcima i nalazu testa, odluka je na vama.
  • POUZDANOST - Svi uzorci su kodirani i na taj način se sprovodi kontrola uzoraka, a vaša imena mogu ili ne moraju biti navedena.
  • LABORATORIJA: Testiranje se obavlja u inostranoj laboratoriji sa 7 laboratorijskih akreditacija i personalom i stručnjacima sa preko 10 godina iskustva u ovoj oblasti. Kompletno testiranje se obavlja uz kontinuiranu kontrolu čitavog procesa. Sve informacije se obradjuju u skladu sa zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Prednosti neinvazivnog prenatalnog testa za utvrđivanje očinstva

  • RANO OTKRIVANJE - Neinvazivni prenatalni test za utvrđivanje očinstva se može uraditi već od 7. nedelje trudnoće
  • REZULTATI SU GOTOVI ZA 10-14 DANA
  • POUZDANOST TESTA je 99,9% – Prenatalni test za utvrđivanje očinstva radi se u inostranoj laboratoriji. Možete biti spokojni jer je neinvazivan prenatalni test za utvrđivanje očinstva visoko pouzdan neinvazivan prenatalni test za utvrđivanje očinstva sa preciznošću od 99,9%!
  • POTPUNA DISKRECIJA – Vi odlučujete na koji način želite da vam organizujemo uzorkovanje i dostavimo rezultate testa.

Šta tačno pojam "neinvazivan" znači?

Sve do skora, jedini moguć način za utvrđivanje očinstva pre rođenja bebe bio je iz plodove vode (amnionske tečnosti) prikupljene iglom, ubodom u stomak, u postupku koji se zove amniocenteza. Ovo je invazivna procedura koja sa sobom nosi određene rizike za majku i trudnoću. Pojam "neinvazivan" označava neinvazivnu proceduru u kojoj nije neophodno prikupljanje amnionske tečnosti za analizu, već se jednostavnim uzimanjem majčine krvi i bukalnog brisa potencijalnog oca, potpuno pouzdano može potvrditi ili isključiti očinstvo.


Kako prenatalni neinvazivni test za utvrđivanje očinstva funkcioniše?

Prenatalni neinvazivni test za utvrđivanje očinstva analizira slobodnu/vanćelijsku DNK iz majčine krvi. Ova DNK sadrži osim majčine i fetalnu DNK poreklom od poslteljice, koja dostiže dovoljnu količinu za analizu već oko 7. gestacijske nedelje. Zahvaljujuću naprednoj tehnologiji, u laboratoriji se kreira DNK profil fetusa i upoređuje njegov DNK profil sa DNK profilom potencijalnog oca dobijenom iz uzorka brisa.


Da li prethodna trudnoća može da utiče na ishod neinvazivnog prenatalnog testa za utvrđivanje očinstva?

Prethodna trudnoća neće uticati na ishod prenatalnog neinvazivnog testa za utvrđivanje očinstva. Kada se dete rodi, slobodna DNK bebe nestaje iz majčinog krvotoka kroz nekoliko sati. Upravo zbog toga, prethodna trudnoća ne može uticati na ishod prenatalnog neinvazivnog testa za utvrđivanje očinstva.


AABB Accredited
CAP Accredited
NATA Accreditation
CLIA Accreditation
ANAB Accredited
Ministry of Justice