Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Budi sigurna! – Prenatalni test Livia

20 Novembar 2019
Trudnica koja pravi srce dlanovima

Prenatalni testovi mogu biti skrining ili dijagnostički testovi koji pomažu u prepoznavanju zdravstvenih problema, koji mogu da utiču na trudnoću i razvoj bebe.

Skrining testovi su testovi kojima se procenjuje rizik da je nepravilnost prisutna kod ploda i zahtevaju dodatne provere. Dijagnostičkim testovima se postavlja konačna dijagnoza.

Prenatalni testovi se u mnogim zemljama smatraju rutinskim i preporučuju se svim trudnicama, posebno onima sa visokorizičnim trudnoćama.

Faktori rizika mogu biti različiti: trudnice starije od 35 godina, trudnice koje nose više od jedne bebe, već su imale prevremeno rođenu bebu, već su rađale dete sa genetskim ili srčanim problemima, ona ili partner imaju porodičnu istoriju genetičkih poremećaja.

Livia – prenatalni test namenjen svim trudnicama

Medigen je obezbedio za vas neinvazivni prenatalni test Livia, koji može uraditi svaka trudnica. Pre nego što se opredelite za neki test, svakako bi trebalo da dobijete odgovore na neka od najčešće postavljenih pitanja, koja su suštinski važna za donošenje vaše odluke.

Šta test pokazuje?

Prenatalni test Livia vam sa velikom preciznošću otkriva da li je kod ploda majke prisutna neka od najčešćih hromozomskih nepravilnosti.

Da li je procedura bolna?

Prenatalni test Livia, koji se radi iz krvi majke, je potpuno bezbedan i jednostavan za izvođenje. Procedura je neinvazivna i bezbolna.

Može li biti opasno za mene ili bebu?

Livia test je potpuno siguran kako za bebu tako i za vas. Testiranje uključuje konsultaciju sa genetičarem i ginekologom pre i nakon testiranja.

Kada ću dobiti rezultate?

Nalaze prenatalnog testa Livia dobijate u najkraćem mogućem roku, a maksimalno do 12 dana od dana prenatalnog testiranja.

Koje su moje mogućnosti ako rezultati ukazuju na problem?

U slučaju pozitivnog nalaza prenatalnog testa Livia, obavezno se savetuje konfirmatorna invazivna dijagnostička procedura kao što je amniocenteza. Medigen je tu sa svim neophodnim savetima o daljim koracima koje treba preuzeti. U slučaju da je neophodna, troškovi amniocenteze su uključeni u cenu prenatalnog testiranja i njene troškove snosi firma Medigen.

Kako da se pripremim za test?

Ukoliko primate lek Fraxiparine potrebno je da naglasite prilikom zakazivanja, u drugim slučajevima Livia prenatalni test ne zahteva nikakve posebne pripreme. Pre samog testiranja, možete konzumirati hranu i piće, a nakon toga se normalno vratiti dnevnim aktivnostima.

Koliko je tačan ovaj test?

Neinvazivni prenatalni test Livia nije zamena za amniocentezu, ali jeste odličan način da se amniocenteza izbegne. Prema važećim smernicama pozitivan nalaz neinvazivnog prenatalnog testa Livia trebalo bi da se dodatno potvrdi nekim konfirmatornim testom, dok se trudnicama sa negativnim nalazom i dalje savetuje nastavak uobičajenog načina kontrolisanja trudnoće kod odabranog ginekologa.

Šta bi se moglo dogoditi ako ne uradim ovaj test?

Livia test se preporučuje svim roditeljima koji žele da bezbrižni i u miru uživaju u trudnoći. Vaše zdravlje i zdravlje vašeg deteta su na prvom mestu.

Prenatalni test Livia možete obaviti u ovlašćenim zdravstvenim ustanovama, a klikom ovde nas kontaktirajte za sve informacije.

Medigen je za buduće roditelji pripremio i specijalno iznenađenje. Ukoliko budete želeli da vam otkrijemo i pol bebe, na vašu kućnu adresu stiže specijalni ljubičasti balon u kome se nalazi odgovor na pitanje bata ili seka.