Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Dočekali blizance i novu nadu za svoju ćerku

17 Maj 2017
Dočekali blizance i novu nadu za svoju ćerku

Bračni par Sid i Rej odveo je svoju ćerkicu Samer kod lekara i suočio se sa strašnom dijagnozom - ona je imala leukemiju.

"Tada smo čekali blizance i smesta smo odlučili da njihove matične ćelije sačuvamo u Future Health banci", kažu roditelji.

S dolaskom braće na svet, rodila se i nova nada za Samer, koja je zahvaljujući odluci svojih roditelja trenutno u remisiji.

Sid i Rej, međutim i dalje dobro pamte te teške dane i kažu da im je tada od velike pomoći bilo osoblje Future Health, koje ih je ohrabrilo da situaciju posmatraju pozitivno.

Future Health banka u slučaju blizanačkih trudnoća, roditeljima koji odluče da sačuvaju matične ćelije obe bebe, daje specijalni popust od 50 odsto na jedno od njih. (Više o tome pročitajte ovde: medigen.rs/banka-maticnih-celija)

Ova banka matičnih ćelija predstavlja najveću banku u Velikoj Britaniji sa preko 125.000 obrađenih i sačuvanih uzoraka matičnih ćelija. Za čuvanje matičnih ćelija u Future Health banci se odlučilo preko 75.000 porodica iz 75 različitih zemalja. 

 Akreditacija banke matičnih ćelija garantuje da su uzorci prihvaćeni od strane svih evropskih klinika za transplantaciju matičnim ćelijama. U slučaju potrebe za transplantacijom i primenom matičnih ćelija, uzorak matičnih ćelija se šalje direktno klinici za transplantaciju. Ukoliko banka matičnih ćelija nije akreditovana, klinike za transplantaciju neće biti u mogućnosti da prihvate uzorak matičnih ćelija.

Banka matičnih ćelija Future Health osnovana je 2002. godine, posle više godina obimnih naučnih istraživanja. To je prva privatna banka matičnih ćelija u svetu koja je sertifikovana i licencirana kao banka humanih tkiva od strane britanskog Ministarstva zdravlja 2004. godine, u skladu sa novim direktivama za ćelije i tkiva Evropske unije.

Sve detalje o saradnji Medigena i Future Health-a, kao i o proceduri prikupljanja, skladištenja i korištenja matičnih ćelija, možete pronaći ovde: medigen.rs/banka-maticnih-celija