Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Kako odabrati najbolju banku matičnih ćelija

23 Avgust 2019
Najbolja banka matičnih ćelija kako odabrati

Cilj uspešnog roditeljstva je podići zdravu i srećnu decu, jer samo takva će sutra postati odgovorni i dobri građani sveta. Zaštita od bolesti sprovodi se programom obavezne vakcinacije, redovnim lekarskim pregledima deteta ili posebnim sistematskim pregledima pri kojima se utvrđuju fizički i psihički razvoj. Međutim, zabrinutim i brižnim roditeljima ove preventive nisu dovoljne, zbog čega se sve češće odlučuju za čuvanje matičnih ćelija.

Matične ćelije su gradivni elementi našeg života, zbog čega se koriste u lečenju najopasnijih i najstrašnijih bolesti. Pronalazak odgovarajućeg donora  matičnih ćelija za bolesnu osobu je izuzetno težak, pa roditelji preventivno čuvaju matične ćelije iz pupčane vrpce bebe, koje se jednog dana mogu koristiti u lečenju brojnih medicinskih stanja kao što su cerebralna paraliza, dijabetes, reumatodni artritis pa čak i leukemija...

Matične ćelije iz tkiva pupčane vrpce se sakupljaju u isto vreme kada i matične ćelije krvi. Ovaj proces podrazumeva jednostavno uzimanje uzorka tkiva pupčanika koji se zatim obrađuje i čuva u posebnim laboratorijama.

Ali kako odabrati najbolju banku matičnih ćelija? Potraga naravno podrazumeva banku sa ovlašćenim akreditacijama, ali i banku koja će vam uvek biti dostupna. Budućnost je neizvesna i niko ne zna gde će biti za par godina, zbog čega želite da vaši uzorci budu dostupni svuda u svetu. Future Health Biobank nudi besplatan prevoz uzoraka bilo gde na planeti, a uzorci su do sada uspešno korišćeni za lečenje u Americi, Evropi i Srednjem Istoku.

Sedište ove kompanije se nalazi u Notingemu, srcu Velike Britanije. Osim laboratorije u Britaniji, Future Helth Biobank ima i laboratoriju u Švajcarskoj, zbog čega čuvaju više od 140.000 uzoraka iz više od 75 različitih zemalja.

Ove jedinstvene ćelije se izoluju iz pupčane vrpce odmah nakon rođenja vaše bebe. Pre nego što se ćelije odlože u posebne rezervoare sa parom azota, gde se čuvaju narednih 25 godina, u jednoj od spomenutih laboratorija, uzorak dobijen iz krvi pupčanika se stavlja u centrifuge koja krv pupčanika razdvaja na plazmu, matične ćelije i crvene krvne pločice. Prezervacija u našoj banci se vrši uz pomoć najsavremenije tehnologije.

Nakon pravilnog skladištenja, matične ćelije su spremne da se koriste u borbi protiv najozbiljnijh bolesti. Trenutno postoji više od 85 različitih medicinskih stanja koja se mogu tretirati primenom matičnih ćelija pupčane vrpce, uključujući karcinome krvi leukemiju). Anemija i talasemija se rutinski tretiraju transfuzijom matičnih ćelija koja se trenutno smatra najboljom opcijom lečenja.

Future Health Biobank u svojoj ponudi pruža i osiguranje u vrednosti od 20.000 evra na 20 ili 25 godina, koje pokriva troškove lečenja matičnim ćelijama na svim evropskim klinikama, pa ćete odabirom ove banke svom detetu pružiti najbolju brigu.