Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Pobedite prehladu i viruse u trudničkim danima

16 Maj 2019
Trudnica i prehlada kako lečiti

Iznenadna promena vremena, kakvoj su skloni ovi majski dani, je odličan preduslov za prehlade. Prehlada ili grip uglavnom su veoma mučne i neprijatne pojave, a u toku trudnoće one mogu da budu i razlog za dodatnu zabrinutost, zbog čega se budućim majkama savetuje da posebno obrate pažnju.

Trudnice su sklonije prehladama nego inače. Do toga dolazi pošto je imunološki sistem slabiji tokom trudnoće, jer telo smanjuje obrambene mehanizme, kako ne bi odbacilo plod, što znači da bi trebalo više da se paze u ovim mesecima.

Prvi korak pri zaštiti organizma od prehlade jeste ishrana. Vitamini i minerali u voću i povrću su vaš najveći saveznik u borbi protiv prehlade. Potrudite se da imate manje ali češće obroke, uz meni koji se najvećim delom sastoji od svežih sastojka.

Fizička aktivnost, kao što je pilates ili obična šetnja, je jako važna za trudnice. Ipak, ovo je onaj period kada bi trening bilo poželjno zameniti lenjim popodnevom uz omiljenu seriju. Izbegavajte da boravite u zatvorenom prostoru okruženi strancima, jer su takva okupljanja savršena za širenje virusa. Od virusa se zaštite i redovnom higijenom ruku.

Ukoliko se ipak razbolite, vreme je za posetu lekaru, koji će vam prepisati odgovarajuću terapiju za simptome koje osećate. Ne zaboravite – NIKADA nemojte da pijete lekove na svoju ruku tokom trudnoće.  U slučaju povišene temperature morate da se obratite lekaru jer temperatura, posebno kada je viša od 39 stepeni, može da poremeti snabdevanja deteta krvlju, a u uznapredovaloj trudnoći i da izazove početak trudova. Da biste snizili temperaturu tuširajte se mlakom vodom, a zatim obavezno obucite pamučnu odeću. Stavljate alkoholne obloge (dve trećine alkohola i jedna trećina mlake vode) i to u predelu pluća i stopala. Povedite računa da pijete dovoljno vode i čaja, a blagotvorno će delovati i mlaka pileća supa.

I naravno najvažniji savet – slušajte vaše telo i ne forsirajte sebe već se odmorite i opustite. To će svakako biti lakše znajući da ste osigurali budućnost vaše bebe čuvanjem matičnih ćelija.

Korišćenjem naših usluga sačuvajte matične ćelije iz pupčane vrpce, koje se kasnije mogu iskoristiti u izlečenju različitih bolesti. Između ostalog, Terapija sopstvenim matičnim ćelijama iz krvi pupčanika poboljšava motoričke funkcije kod dece obolele od spastične cerebralne paralize, kao i veze između neurona u njihovom mozgu.

Ako se odlučite za ovaj revolucionarni korak do 31.05.2019. godine, iskoristite našu specijalnu ponudu i sačuvajte matične ćelije vaše bebe na period od 20 godina po ceni od 1490€ ili na 25 godina po ceni od 1690€, kada ćete dobiti i poklon genetički test na alergije.