Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

Stigao je najkompletniji neinvazivni prenatalni test - Livia ALL CHROMOSOMES!

25 Septembar 2017
Livia all chromosomes najkompletniji neinvazivni prenatalni test

Čim budući roditelji saznaju da će dobiti novog člana porodice, počinju da se pripremaju za njegov dolazak. Čak i kad je reč o ranim mesecima trudnoće, teško je ostati fokusiran na sadašnji trenutak i ne gledati u taj daleki deveti mesec, porođaj i sve ono što dolazi posle njega.

Nekada u tim razmišljanjima ima mnogo toga konstruktivnog, jer se možda na vreme organizujete da dobijete bebi opremu od nekog člana porodice, čije je dete preraslo te stvari ili ugrabite neki popust za krevetac, koji možda ne biste da ste čekali poslednji čas, ali se češće dešava da nas te misli o stvarima koje se još nisu desile zapravo zabrinjavaju i kvare nam trenutke u kojima bismo inače uživali.

To naročito dolazi do izražaja posle prvih kontrola na koje idu buduće mame i na kojima se može desiti da dobiju loše rezultate dabl i tripl testova, kojima se utvrđuje mogućnost prisustva nekih genetičkih poremećaja kod bebe.

Takvi rezultati obično znače da su potrebne dalje pretrage koje uključuju invanzivne metode, poput amniocenteze, kakve mogu biti opasne i po mamu i po bebu. Međutim, one mogu da se izbegnu zahvaljujući potpuno bezbednom i neinvanzivnom prenatalnom testu LIVIA.

Reč je o testu koji zahteva samo 10ml venske krvi majke na osnovu čega otkriva prisustvo genetičkih nepravilnosti kod bebe, odnosno njihovo odsustvo.

Ranije su postojale dve verzije testa: LIVIA Basic koji otkriva da li je kod ploda prisutna neka od najčešćih hromozomskih nepravilnosti koje izazivaju Daunov sindrom, Edvardsov sindrom, Patauov sindrom, nepravilnosti polnih hromozoma i LIVIA Plus koji detektuje isto što i Basic test ali dodatno i mikrodelecione sindrome i trizomije 9. i 16. hromozoma.

Međutim, sada postoje i LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES koji pored svih tih nepravilnosti, otkriva SVE trizomije (1-22) i nepravilnosti polnih hromozoma i LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES PLUS koji uz sve to obuhvata i mikrodelecione sindrome. Ukratko, LIVIA TEST ALL CHROMOSOMES PLUS JE NAJKOMPLETNIJA VERZIJA LIVIA NEINVAZIVNOG PRENATALNOG TESTA NA TRŽIŠTU.

Što je još bolje, kad se odlučite za ovaj test, imate potpuno besplatno savetovanje sa genetičarem, koji vam razjašnjava sve nedoumice koje možda imate.

U odnosu na sve ostale izdatke koji budući roditelji imaju na početku svog puta, ovaj deluje kao najopravdaniji, jer može da vas reši velikog tereta neizvesnosti, ali i velikog rizika koji nose invanzivne pretrage.

Međutim, svesni smo da uz sve ono što je potrebno za doček novog člana porodice, cena testa možda deluje previsoko.

Imajući to u vidu, Medigen je pripremio specijalnu pogodnost, pa Livia Basic test sada umesto za 560 evra, možete uraditi za samo 499 evra!

Livia Plus test košta 650 evra, dok najsveobuhvatnija verzija Livia testa -  ALL CHROMOSOMES i  ALL CHROMOSOMES PLUS koštaju 699, odnosno 799 evra.

Od svih izdataka koje ćete tokom dočeka novog člana porodice imati, verujte da je svaki koji izdvajate za zdravlje i miran san vredniji od bilo kog drugog.

Više o detaljima testa u svakom trenutku možete pronaći na http://www.medigen.rs/prenatalni-test ili se potpuno besplatno posavetovati sa našim genetičarem putem ovog linka: http://www.medigen.rs/pozovite-geneticara