Telefoni & Email

Adresa

Radno vreme

Genetsko savetovalište

Prijavite se

3 koraka do prenatalnog testiranja

01

Pozovite nas

Pozovite naš Call centar radnim danima i zakažite Vaš termin za testiranje. Od nas ćete dobiti sve važne informacije i savete u vezi testa i procedure testiranja. Testiranje se obavlja u partnerskim laboratorijama širom Srbije isključivo radnim danima, jer vikendom nije moguć izvoz krvi iz Srbije.

02

Testiranje

Po dolasku na dogovoreno mesto uzorkovanja dobićete Zahtev za testiranje i Informisani pristanak koji je potrebno popuniti prema smernicama koje smo vam dali. Nakon toga pristupa se procesu vađenja krvi, a vaš uzorak krvi će već istog dana biti poslat u partnersku laboratoriju u inostranstvu na analizu. Uzorak koji se prikuplja za testiranje je 10 ml venske krvi trudnice. Za ovu vrstu analize nije potrebna priprema, pa pre samog testiranja možete slobodno konzumirati hranu i piće. Ukoliko primate fraxiparin ili neki drugi antikoagulans u trudnoći, molimo vas da to naglasite prilikom zakazivanja vašeg termina za testiranje. 

Proces vađenja krvi i analiza
03

Izdavanje rezultata

Rezultati testa biće Vam javljeni i poslati u roku od 7 do 10 dana od dana uzimanja uzoraka. Kontaktiraće vas naš genetičar kako bi vam protumačio rezultate testa, a nalaz dobijate na e-mail u pdf formatu. U momentu javljanja rezultata možete se odlučiti za dodatnu uslugu balona iznenađenja "BATA ILI SEKA - LIVIA  ZNA". 

Rezultat za 7 do 10 dana i balon iznenađenja na zahtev

Prednosti prenatalnog testa Livia

Test je u potpunosti bezbedan

Livia neinvazivni prenatalni test je u potpunosti bezbedan za vas i vašu bebu.

S obzirom da se samo uzima krv iz vaše vene, ne postoji nikakav rizik od gubitka trudnoće kao što je to slučaj kod CVS-a, amniocenteze ili kordocenteze.

Potreban je samo uzorak krvi

Zahvaljujući naprednoj NIPT tehnologiji, moguće je analizirati slobodnu DNK iz majčine krvi, koja sadrži mali procenat fetalne DNK poreklom od posteljice!

NIPT testovi analiziraju ukupnu slobodnu DNK, kako bi se proverilo da li je vaša beba genetički zdrava, odnosno da li je u povišenom riziku za neko od nabrojanih genetičkih stanja.

Rezultat testa

Rezultate vašeg prenatalnog testa saopštiće vam i protumačiti stručno lice sa višegodišnjim iskustvom u prenatalnom testiranju.

Usluge našeg genetičkog savetovališta su vam na raspolaganju i pre i nakon završenog prenatalnog testiranja.